Skriveøvelser

Trine Juul Hansen

Forfatter

Velkommen! Her kan du se mine bøger og læse lidt om, hvad de handler om. På siden med "skriveøvelser" er der inspiration at hente for dem, der har lyst.

OM SKRIVEØVELSERNE


Jeg har forsøgt at samle nogle af alle de skriveøvelser, jeg har været omkring i årenes løb som forfatter. Enkelte af øvelserne er inspireret af Skrivekunststudiet på SDU, mange er fra årene som underviser på den lokale ungdomsskoles forfatterlinje, og en stor del er selvfølgelig fra den daglige undervisning i folkeskolen, hvor de primært har fungeret som et katalog over opgaver, som eleverne selv kunne vælge imellem. Udgangspunktet for hver øvelse er, at der ikke er noget rigtigt eller forkert. Det handler om at være undersøgende og finde sin egen stemme. 


agnostiker citat

agnostiker teks

#skriveøvelse1


Som om det var hans skyld.


Ak, hvem regner vel med et mirakel? Se så! Jeg er på vej nu. Man skal passe på. Stynede piletræer og flade marker foran en uendelig horisont- kig dig omkring, sådan ser det ud, når jeg lukker øjnene. Først farverne. Det er menneskeligt at nære medfølelse for dem, der lider. Hvad er tid?


Længe efter at man havde desinficeret huset til de nye ejere, holdt man sig stadig fra det.

De 10 tyve

Synergi er et udtryk for den samlede kraft, som giver en større/anden effekt, end de enkelte elementers kræfter hver for sig. "De ti tyve" er en skriveøvelse, hvor synergien kommer til udtryk ved at kombinere 10 forfatteres første-linjer og sætte den sammen i en rækkefølge, der giver bedst mulig mening. De kohæsive bånd bringes i spil, og et stykke kortprosa finder sit eget udtryk. 

10 forfattere og titler


Her er de ti forfattere og titlerne på de ti bøger, hvis første-linjer jeg brugte til at skabe teksten.

De er listet i den rækkefølge, de indgår i:


Henrik Stangerup, Løgn over løgn

Walt Whitman, Sangen om mig selv

Villy Sørensen, Formynderfortællinger

Ida Jessen, En ny tid

Morten Sabroe, Mit halve hjerte, mit hele liv

Knud Romer, Kort over Paradis

Markus Zusak, Bogtyven

Giovanni Boccaccio, Decameron

Peter Høeg, De måske egnede

Christian Mørk, Darling Jim

#skriveøvelse 2

asdasdadsasdasdasd

asdasdasdsdasd

Copyright @ Trine Juul Hansen